Tuning alapok, honda tuning

Cikkek Fórum Modellek Szerviz Akciók Használt autók Racing Team
bejelentkezés
honda
Ön szerint a jövőben melyik megoldás fog érvényesülni a személyautózás területén?


Keresés a oldalonKulcsszó:
Honda fórum
Topik: Honda Civic fun klub
User: uzoli86
Üdv.Tudnátok segíteni ???2002 7 gen civicem van.2 fokozatban csak jobbra kanyarodáskor hallok valami kis furcsa hangot, mi lehet az?nem hiszem h a féltengely mert csak 2. fokoztaban csinálja. köszönömm
Topik: Honda Civic fun klub
User: Sondi19
Üdv mindenkinek. Szeretnèk segítsèget kèri. Van egy 2007-es 2.2-es civic-em.A hiba jelensèg a következő,50 kuplungolàsból 1x 1-es 2-es fokozatba vàltàsból bent ragad a vàltó ès csak màsodik kuplungolàsra lehet kivenni. Felső munkahenger már cserèlve lett de semmi vàltozàs. Tud valaki segíteni.
Topik: Honda Civic fun klub
User: kenocs83
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy el tudjak indúlni a helyes megoldás irányába. Van egy 98-as 1.5 Vtec (D15Z8) "angol" civicem. gyorsításnál egy bizonyos gázpedál állásnál csörgő hang hallatszik a motorból, mintha mellégyújtana. Terhelésnél hangosabban és hosszabban előidézhető, pl ha megyek fel egy emelkedőn. nagyobb fordulaton nem csinálja. Illetve 100-as benzinnel mérséklődik a dolog. Még egy megfigyelés, hogy üzemmeleg motornál jelentkezik a probléma, hidegen szivató alatt nincs. Óra szerint 284000 Km-t futott, ebből már 150000-et nálam . Olajat 10000 km-ként cseréltem. Nem érzem erőtlennek. egy olajcsere periódus alatt kb 1- 1,5 liter olajat megeszik már. Van valakinek ötlete? Van aki találkozott már ilyennel, vagy ehhez hasonlóval? Köszi előre is a segítséget!
Honda hírlevél
Honda hírlevél: minden a Honda háza tájáról. Havonta a legfrissebb cikkek, információk, koncepciók, tuning ötletek! Iratkozz fel most!


autó portál

Tuning alapok

2011-06-06 | http://www.oktuning.hu
Honda civic

 Az autótuning a versenypályákról szivárgott ki az utcákra. Ott, a boxok között kísérletezték ki az erőfacsaró módszerek tömegét, amelyekkel a szériamotorokból meglepő teljesítményadatokat csikarnak ki. Igaz a nagy teljesítmény a fogyasztás, az élettartam, és a nyugodt üzem rovására jelentkezik. Az utcai autókra szánt tuning a versenysport izomnövelő fogásainak a szelidített változata, hiszen a mindennap használt kocsiknál számítanak az autógyárak által is figyelembe vett gazdaságossági és használhatósági szempontok.


Motor tuning


A motor tuning lényegében több lépcsőben írható le, a motor optimalizálástól az erőforrás teljes átépítéséig terjed, a beavatkozás mélységével egyenes arányban duzzadó költségekkel és egyre nagyobb kockázattal.
A motor által termelt teljesítmény jó része a motoron belül marad, felemésztődik a szívás, a kipufogás energiaszükségletének a fedezésére, a belső súrlódás legyőzésére. Az erőforrást felszabadítva, a terheinek a csökkentésével az addig belül elhasznált teljesítmény a főtengelyen jelentkezik. A szívás energiaszükségletének a csökkentésére találták ki a sport légszűrőket, amelyeknek kisebb az ellenállása a széria papírszűrőknél. A sport légszűrők lényegében az olajos levegőszűrők elvén dolgoznak, több rétegű, nyitott sejtszerkezetű szivacsos anyagból vagy szintén többrétegű, papír és fémháló kombinációból készülnek. Ez az anyag nem szűr, csupán hordozófelület, a levegő tisztítását olajfilm végzi. A sport levegőszűrők élettartama elméletileg végtelen, mert a szűrő elszennyeződésekor a szűrésért felelős olajfilm lemosásával és új olaj felhordásával felfrissíthető. A frissítési ciklusokra a gyártók általában magas kilométerszámot --50 000-80 000 km --ígérnek, a gyakorlat szerint azonban 15 000, 20 000 kilométerenként ajánlatos felfrissíteni a szűrőréteget. A frissítésnél nagyon fontos a tisztítás és újraolajozás alapos elvégzése, mert a ha az olajfilm vastagsága nem optimális, akkor a motorba jutó szennyeződés károsodásokat okozhat. A sport légszűrők hatása a magasabb fordulatszám-tartományokban jelentkezik, 5-7 százalékos teljesítménynövekedés formájában.

Kipufogócsere

A kipufogás munkaterhei tuning sportkipufogó rendszerekkel csökkenthetők. Olcsóbb megoldás csak a hátsó dob cseréje, amelyre a gyártók 3-5 százalékos teljesítménynövekedést és sportosabb hangot ígérnek. Drágább, de érezhetőbb 7-10 százalékos teljesítménynövelő hatással jár a teljes rendszer átépítése, ez a leömlők cseréjénél kezdődik. Az optimálisan levezetett, általában a gyárinál nagyobb átmérőjű csövek kisebb ellenállással vezetik el az elhasznált gázokat, csakúgy, mint a kisebb ellenállású sportdobok. A kipufogócsere kockázata, hogy a motornak szüksége van bizonyos mértékű torlónyomásra, különben friss keverék is távozhat a hengerekből, ezzel csökkenhet a teljesítmény és kiéghetnek a kipufogószelepek. Ezért csak jól kitalált, már lehetőleg kipróbált rendszer felszerelése ajánlott, amelyet valamely komoly cég vagy tuning csapat neve fémjelez. A kipufogócsere előtt érdemes elgondolkozni a zajtűrés mértékén, mert hosszabb úton már fárasztó lehet az amúgy szépen gurgulázó kipufogóhangok hallgatása.

Motor teljesítményének növelése

A motor teljesítménye a belső ellenállás csökkentése mellett az optimálisabb porlasztással és égéssel is növelhető. A motor megbontása nélkül az alaposabb égést szolgálhatják az erősebb szikrát adó gyertyák és a gyertyák alá dolgozó kisebb ellenállású gyertyakábelek felszerelése. Az alkalmazásuk hátránya, hogy a nagyobb áramigényt a transzformátor nem tudja hosszú távon nyújtani és tönkremegy, illetve a nagyobb hőterheléstől kiég a dugattyúk felülete. Drága ár néhány plusz lóerőért. Az optimálisabb égést okosabb a gyárak által is ajánlott és az új típusokban már széles körben alkalmazott három- vagy négypólusú gyertyák beszerelésével segíteni.


A keverék akadálytalan hengerbe jutását segítheti a szívócsövek polírozása, ugyanis a gyári öntvény belső felülete nem egyenletes, a kis "rücskök" örvénylést okoznak, hideg üzemben pedig a hideg és érdes szívócsőfalakra könnyebben lecsapódik az átutazó benzin, így nehezebben szabályozható a hengerbe jutó keverék benzin-levegő aránya. Ugyanis a már megtapadni nem képes üzemanyag-mennyiség magával ránt már megtapadtat is, így mintegy gázfröccsöt kap a motor. Igaz japán tuning mesterek tapasztalatai szerint némi örvénylésre szükség van, ezért a legjobb a szabályosan rücskösített felület, amelyet a homokfúváshoz hasonló technológiával érnek el. Így a véleményük szerint stabilizálni lehet a szívócsőfalon megtapadó üzemanyag mennyiségét, amelyen jobban csúszik a továbbjutó üzemanyag, mint a sima fémfalon. Ez más szinte okkult tuning. A polírozásnak akad akadálya is, például a műanyag szívőcsővel gyártott motorok esetében már nincs rá szükség. A polírozó munkásság a hengerfejek átömlőcsatornáiban és a kipufogóleömlőkben is folytatható.

 

Még több tuning : http://www.oktuning.huXBODY Veresegyház Grill Burger

Új Jazz

Insight

CR-Z

Civic Type S

Civic 4D

Civic-Hybrid

Civic 5D

Accord

Accord-Tourer

CR-V
Cikkek | Fórum | Modellek | Szerviz | Webáruház | Akciók | Használt autók
Racing Team | Tuning | Szavazás | Regisztráció
Expedient logó
Minden jog fenntartva. Honda-auto.hu 2008
Honlapkészítés, webdesign: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.